Mechiel Versluis: ‘‘Motivatie moet terugkomen om goud eruit te halen’’

Algemeen

Stoppen of doorgaan – dat bleek de afgelopen tijd voor meerdere roeiers de vraag te zijn. Dat geldt ook voor Mechiel Versluis, die onlangs aangaf te twijfelen over zijn motivatie om zijn roeicarrière nog een jaar te verlengen. NLroei vroeg hem een update te geven.

Maak NLroei mede mogelijk. Doe mee aan onze crowdfunding! Klik hier. Alvast bedankt!

‘‘Ik ben er nog steeds niet helemaal uit’’, vertelt de roeier van de Holland Acht. ‘’We hebben allemaal net twee weken vakantie gehad. Die stonden eerst niet op de planning, maar vanwege alle omstandigheden rondom het coronavirus is het schema omgegooid. Ik vond het wel fijn om even niet te roeien, maar mijn motivatie is nog niet direct terug. Dat komt vooral door alle onzekerheid. Niemand weet hoe alles verder gaat lopen.’’

Prikkels
Versluis hoopt van harte dat de EK in oktober door kan gaan. Het gemis van de onderlinge competitie is volgens hem het grootst. ‘‘Trainen is heel lekker en leuk, maar als we weer echt volle bak gaan, moet je wel een idee hebben waar je het voor doet.’’ Hij had zich voorgenomen om na Tokyo zijn roeicarrière te beëindigen. ‘‘Ik ben in 2007 begonnen met roeien, ik heb alles wel een keer meegemaakt: WK’s, EK’s, wereldbekers, en twee Olympische Spelen. Ik mis ook een beetje nieuwe prikkels.’’

Tussenpunt
De uiteindelijke knoop wil hij ten tijde van de EK doorgehakt hebben. ‘‘Dat zie ik als een soort tussenpunt. Dan wil ik er – voor mezelf, maar ook voor mijn team – wel uit zijn of ik door wil of niet. Als het zo ver is, is het misschien weer allemaal een stuk overzichtelijker en dichterbij.’’

Op het lijstje     
‘‘Ik neig echt wel naar doorgaan’’, gaat hij verder. ‘’We hebben een goed team en we zijn al gekwalificeerd. Er zijn hele mooie dingen mogelijk. Daarom ben ik na de Spelen in Rio ook doorgegaan. Ik wilde nog één keer gaan, alles eruit halen, om te kijken of we in Tokyo kunnen winnen. Dat staat nog op mijn lijstje, en dat wil ik ook niet zomaar opgeven. Maar de motivatie en zin moeten wel terugkomen om die gouden medaille eruit te halen.’’