Maaike Head is weken uitgeschakeld: “Geen andere keuze”

Achtergrond Wedstrijden

Vorige week donderdag kwam Maaike Head ten val met haar fiets. Ze glibberde weg over tramrails. Gisteren bleek dat zij daarbij in twee ribben een scheurtje opliep. Coach Josy Verdonkschot wil geen risico nemen en houdt haar aan de kant.

“De situatie is heel goed doorgesproken met haar. Als over twee weken de olympische finale geroeid zou moeten worden, kan er worden overwogen die te starten. Maar dat is het niet het geval. De eerste wereldbeker staat medio april op het programma. Die slaan we over. Ze blijft een paar weken uit de boot”, zegt Verdonkschot desgevraagd.

Schaars
Een kwetsuur komt nooit gelegen, zo ook deze niet. Trainingstijd is schaars. De lichte dubbeltwee moet binnenkort laten zien over voldoende niveau te beschikken. En daarvoor zijn twee mogelijkheden: Varese of de EK in Brandenburg. Dat kampioenschap (6 tm. 8 mei) is nu de enige kans om NOC*NSF duidelijk te maken dat deze ploeg naar het Olympisch Kwalificatie Toernooi (22 tm. 24 mei) moet.

Druk
De boel komt voor Head en Paulis in de meimaand flink onder druk te staan, april gaat grotendeels verloren. “We kunnen eigenlijk geen andere keuze maken dan nu voor een zo optimaal mogelijk herstel te gaan. Als het goed gaat zitten ze in de tweede helft van april weer samen in de boot en kan er aan het einde van die maand weer hard worden geroeid”, zegt Verdonkschot optimistisch. Hij gaat vandaag met Paulis overleggen om te bekijken wat zij de komende tijd kan gaan doen.

De dubbeltwee van de lichtgewichten Van Zomeren en Keijser zal wel in Varese starten. Bij de EK kan maar één Nederlandse ploeg deelnemen.