Lücken: “Cruijff is groter dan voetbal”

Algemeen Voorpagina

Gisteren hebben de roeiers van de Holland Acht in Varese hun gloednieuwe schip vernoemd naar de onlangs overleden voetballer Johan Cruijff. Chef de mission van NOC*NSF Maurits Hendriks en prestatiemanager Frans van Dijk waren erbij. Laatstgenoemde mocht de boot zelfs dopen.

“We waren allemaal flink geschrokken van zijn overlijden. Cruijff was een bijzonder man waar we allemaal veel bewondering voor hebben. Ieder van ons woont nu in Amsterdam en hij heeft de stad mooi op de kaart gezet”, zegt slagman en tevens fervent Ajax-fan, Robert Lücken. Normaal gesproken krijgen de boten van de roeibond geen echte naam, maar een nummer. Voor deze gelegenheid wilde de groep graag een uitzondering maken. “We hebben nog even gedacht om hem de KNRB 14 te noemen, maar dat dekte toch minder de lading.”

Groter

De roeiers hadden in Nederland nog net voldoende tijd om de plakletters te kopen voordat ze afreisden naar Varese, waar de roeiers sinds een paar dagen zitten ter voorbereiding op de eerste wereldbekerwedstrijd. De gloednieuwe Empacher wachtte hen in Italië op om in gebruik genomen te worden. “We hebben toen nog even gewacht voordat Maurits Hendriks en Frans van Dijk er zouden zijn. Dat leek ons wel mooi.” Beide topmannen van NOC*NSF zijn in Varese voor een presentatie over de omstandigheden in Rio de Janeiro en waren ook content met de naam, getuige het Twitter-bericht van Hendriks. Hetzelfde gold voor de niet-voetballiefhebbers in de ploeg. Lücken: “Dat is het mooie van Cruijff. Hij is groter dan voetbal.”

©NLroei, 1-4-2016