Kort nieuws: resultaten wedstrijden en verkiezingen

Achtergrond Kort Voorpagina

In Brandenburg werd er zondag om de Europese titels gestreden, op ander water werd er dit weekeindeook geroeid. Wellicht als mosterd na de maaltijd, maar toch een beknopt overzicht van wedstrijdresultaten en een bestuursverkiezing.

Zevenhuizen – Amos Keijser, Rosa Bas en de lichtgewichten Mirte Kraaijkamp en Chris Lokin wonnen de skiffvelden van de Damen Raceroei Regatta. Rogier Blink, beoogd olympisch reservist viel omlangs van zijn fiets en liep een kwetsuur op, maar lijkt inmiddels weer hersteld. Hij zegevierde met Sjoerd de Groot in de ongestuurde twee.

Friesland – De Elfstedenroeimarathon werd gewonnen door de Aengwirdencombinatie met onder andere Frans Göbel (meervoudig wereldkampioen en een dozijn Skiffheadoverwinningen) in de gelederen. Zijn ploeg had meer dan drie kwartier voorsprong op de tweede aankomende. Hier wat sfeerbeelden (kijkwijzer: het filmpje is vertraagd).

Gent – Op de watersportbaan Georges Nachez won een beperkt aantal Nederlandse boten. Een aantal van de overwinningen werd behaald door roeiers uit het Nereus -stuntteam van coach Diederik Simon, in de acht en de ongestuurde vier werd er door hun niet alleen gewonnen, maar ook verloren. Andere winnaars waren onder andere junioren Benjamin de Gier en Lars Pals, zij versloegen 43 tegenstanders in de dubbeltwee.

München – De met sluiting bedreigde voormalige olympische roeibaan in Zuid-Duitsland was dit weekeinde het toneel van een internationale regatta van junioren. Er kwamen drie Nederlandse vier zonder stuurmeisjes aan de start die geen vuist konden maken. Een combinatie-acht kwam achter drie Duitse boten over de finish, maar bleef voor de meisjesboot van Tsjechië.

Papendal – Gisteravond is oud-roeister Rinda den Besten door de NOC*NSF-leden gekozen tot bestuurslid. De Utrechtse krijgt de breedtesportportefeuille.