KiKaRow bijna heel Nederland rond

Algemeen

Het Rondje NL van stichting KiKaRow nadert de finish. De laatste etappe is op 14 juli en eindigt in Utrecht. Daar wordt ‘The Vin’ samen met zo’n 40 andere roeiboten feestelijk ontvangen en zal de cheque worden uitgereikt.

Bij de tocht roeien onder anderen ex-kinderkankerpatiënten het hele land door om geld op te halen voor onderzoek naar kinderoncologie. De tocht van 1.400 kilometer verliep volgens organisator Albert Vuil tot nu toe naar wens. ‘’Een enkele keer moesten we de boot uit het water halen vanwege het slechte weer, maar verder gaat alles goed’’, zegt hij.

Afsluiting
Tijdens iedere etappe wordt roeiboot The Vin vergezeld door roeiers die zich laten sponsoren om bij te dragen aan het goede doel. In totaal hebben ongeveer zestig roeiverenigingen aan het Rondje NL deelgenomen. Tijdens het laatste traject zal nog 45 kilometer worden afgelegd. Ter afsluiting wordt een barbecue georganiseerd, waarvan de opbrengst uiteraard naar het goede doel gaat.

Zweten
Een van de mensen die meehielp geld inzamelen is Merijn de Haas. Samen met drie andere teams roeide hij 24 kilometer mee in sloepen. ‘’Het was ontzettend warm weer, het zweet druppelde letterlijk van de bankjes af.’’ Toch zou hij het zo overdoen. ‘’Het is voor een goed doel, en ik heb veel respect voor de mensen die elk weekend zoveel kilometers maken. Dan moet je ze ook gewoon steunen. Bovendien is het een leuk uitje’’, vindt De Haas. Samen met de andere teams haalde hij ongeveer 3.000 euro op.

Opbrengst
Op dit moment staat de teller ongeveer op 240.000 euro. Dat zal worden besteed aan de LATER-studie van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Het doel was om 500.000 euro op te halen. ‘’Dat gaan we dus niet halen, maar we hebben nog wat provincies voor de boeg. Ik denk wel dat we in de buurt van de vier ton kunnen komen’’, zegt Vuil. ‘’Dat zou heel mooi zijn.’’