Junioren zetten koers naar Parijs

Algemeen

De juniorenbondsequipe was bij de omlijsting van de Holland Beker op dreef. Dubbelaars Dirrik Maitland en David Luteijn (Willem III) waren in het SB-veld gestart en werden daarin prima tweede, op 1,3 seconde van de winnaars. Marieke Middag en Ilva Boone (Willem III/Tromp) wonnen met ruim 6 seconden voorsprong op de Viking/Maas-combi van Maite Kuijpers en Sacha Brous.

De dubbelvier met Luna Kuiper, Amély Carrière, Teuntje Mollee en slag Sarah Rüger (Spaarne/Naarden) werd vijfde in het seniorenveld. Zij zaten ruim vijftien tellen achter de winnende ploeg uit Saratoga/USA. Skiffeur Sam Yates (Die Leythe) had een mooi succes, de beoogde reserve won in het juniorenveld vlak voordat de Holland Beker losbrandde. De jongensdubbelvier en Hunzeskiffeuse Anna Menke verschenen dit weekeinde niet aan de start.

Parijs
Bondscoach Thomas Notermans licht de koers toe. “Na de NK groot/ARB zijn de ploegen geformeerd.
Deze hebben bij de Northwave Regatta of Holland beker gestart. We hebben met name voor starts in seniorenvelden gekozen om betere wedstrijdervaring op te doen. De dubbeltwee van de jongens zit al goed op snelheid. De andere ploegen boeken progressie en zitten nog maar net bij elkaar”, aldus Notermans. Zijn equipe gaat naar de WK voor junioren die op de olympische baan van Parijs worden gehouden.