Kaarten junioren-NK bij voorjaarsregatta geschud

Wedstrijden

Via een time trial konden dit weekeinde de junioren zich plaatsen voor de NK in de kleine nummers. De uitslag van de finale is tevens de volgorde van de ranking voor komend wedstrijdweekeinde. Van de vijftig jongens onder 19 jaar was Bjorn Bakker (Wetterwille) de snelste, maar Dirrik Maitland (Willem III) won op de Bosbaan de finale, terwijl hij vierde was in de trial.

Cuup Kuilboer (Alkmaarsche) domineerde bij de 16-jarige jongens. Luna Kuiper (Het Spaarne) was bij de meiden onder 19 jaar de snelste bij zowel de trial als in de boord-aan-boord-finale. Haar clubgenoot Teuntje Mollee heerste in de categorie tot 17 jaar.

Development
Voor het eerst dit seizoen gingen de ontwikkelingsploegen los. Bij de vierzonders waren de zware mannen én vrouwen van Orca de winnaars, bij de lichte mannen was Laga de snelste. Er was in de development-categorie ook volop strijd in de dubbeltweëen. Triton leverde de snelste zware mannen én de lichte vrouwen. Argo heeft de snelste lichte mannen in huis. Saurus won bij de zware vrouwen.

Alle uitslagen van de voorjaarsregatta staan hier.