Iets meer ruimte voor topsporters

Algemeen

Terwijl er gisteravond bij de persconferentie door de bewindslieden Rutte en De Jonge vooral een gelijkblijvend coronaregime werd benadrukt en er ook nog eens een verzwaring werd aangekondigd, lijkt topsport iets meer ruimte te krijgen. Maurits Hendriks van NOCNSF gaf gisteravond aan daarover ‘gematigd tevreden’ te zijn.

De verruiming blijkt vooral uit informatie op Rijksoverheid.nl. Onder het kopje veranderingen wordt niet alleen Curaçao besproken, maar gaat het ook over sport: “Vanaf 17 december mogen topsporters in de topsportcompetities weer trainen en wedstrijden spelen. Voor hen is de nationale competitie belangrijk om aansluiting te houden bij de internationale top. Tijdens het sporten geldt de afstandsmaatregel niet en zij mogen in dit uitzonderlijke geval ook met meer dan vier personen sporten en met meer dan 30 personen in één ruimte zijn. Voetballers in de Eredivisie en Eerste divisie en topsporters met een status op aangewezen topsportlocaties mochten al trainen en wedstrijden spelen”.

Ook lijkt het aantal topsporters te worden vergroot. Dat gaat naar circa 5000 mensen, zo valt hier te lezen. Een aantal sporten wordt expliciet genoemd: van hockey tot en met tafeltennis, maar roeien staat er niet tussen.

NLroei zal hierover later meer nieuws brengen.