Jason Osborne grijpt wereldtitel eRacing

Kort

Roeien en fietsen blijft een -soms letterlijk- gouden combinatie. De Duitse roeier Jason Osborne won gisteren het WK eRacing, dat overigens voor de eerste keer werd gehouden. Het gaat om een virtuele wielerwedstrijd. Voor de liefhebber: er zijn ook Nederlands/Belgische wedstrijden waaraan deelgenomen kan worden.

De wielerkoers, met een lengte van ongeveer 50 kilometer, werd dan ook verreden in de niet bestaande wereld van Watopia. Renners van over de hele wereld plugden in op het platform van Zwift, om een gooi te doen naar het kampioenschap. De Denen Foldager en Pedersen werden respectievelijk tweede en derde.

Ervaring
Wielersite In De Leiderstrui tekende een korte reactie bij Osborne op: “Dit is een totale nieuwe ervaring voor mij. Dit is een veel groter evenement met een heel sterk deelnemersveld. Ik heb mijn krachten niet verspild en heb alles opgespaard voor de slotkilometers.” Op de heuvel waar de finish was, klopte hij de rest.

Roeier
Roeien als achtergrond is handig, blijkt. “Ervaring is heel belangrijk bij Zwift-races, want dit soort races zijn totaal niet vergelijkbaar met wegwedstrijden. Als roeier weet ik mezelf wel wat pijn te doen. Ik heb de kracht van het roeien om proberen te zetten in het fietsen en dat pakte heel goed uit”, zegt Osborne tegen de wielersite. Hij was in 2018 was de lichte skiffwereldkampioen. Er deden geen Nederlanders mee aan het toernooi.