Tim Brys gaat zwaar roeien: ‘zie jullie aan de andere kant’

Kort

De Belgische olympiër Tim Brys is klaar met diëten en stopt met roeien in de lichte categorie. Hij stapt over naar de zwaargewichten. Dat laat hij weten via sociale media.

Brys had al eerder aangegeven moeite te hebben constant op zijn gewicht te moeten letten. De dubbelroeier heeft een lengte van 190 cm. Als lichtgewicht is het nodig om onder de 72,5 kg te blijven. Samen met Niels van Zandweghe werd hij (roei)wereldberoemd doordat hij in 2016 het olympisch kwalificatietoernooi won, maar toch niet in Rio mocht deelnemen.

Medailles
De lichte Belgen namen revanche door later een flinke medaillebuit binnen te slepen bij EK’s, wereldbekers en een WK. In Tokyo bereikten zij de A-finale, maar strandden op een tikje teleurstellende vijfde plaats.

Strijd met de weegschaal
“Dit was zes jaar hard werken om onze droom te realiseren om olympiërs te worden. Het was een fantastisch avontuur”, schrijft Brys op Instagram.

”Voor mij werd de strijd met de weegschaal te moeilijk. Het lichte roeien werd fysiek en mentaal heel zwaar. Na gesprekken met meerdere mensen heb ik besloten de volgende drie jaar wat zwaarder zal zijn en proberen mijn ergometertijden wat aan te scherpen. Ik zie jullie aan de andere kant.”