#Sherows: FISA en Britten willen meer meisjes en vrouwen laten roeien

Achtergrond

Het is de Britse bond en de internationale federatie FISA er veel aan gelegen vrouwen en meisjes aan het (indoor)roeien te krijgen. De Britten lanceerden recent een campagne – #sherows – die als doel heeft meer dan 10.000 vrouwen te laten ergometeren. Tweevoudig olympisch kampioene Helen Glover is het boegbeeld ervan.

Zij roemt roeien. ‘Het is een fantastische trainingsoptie. Het heeft weinig impact op de gewrichten, maar je kunt er wel op hoge intensiteit mee trainen. Dat maakt het zeer effectief’, zegt Glover op de site van de Britse Bond.  Glover is zelf een kersverse moeder en beveelt indoorroeien aan voor vrouwen die (weer) aan sport willen gaan doen.

Meedoen aan de NLroeicrowdfunding? Doneer hier. Bedankt!

Tieners
FISA richt zich op een jongere doelgroep. De federatie ziet dat tienermeisjes over de hele wereld vaak de wedstrijdsport mijden vanwege het (vermeende) beeld van hun lijf, menstruatieperikelen en dergelijke. Daarom ontwikkelde men een toolbag van 50 pagina’s voor ouders, coaches en roeisters. daarin worden onderwerpen behandeld als ‘body image’, ‘borstgezondheid’, training tijdens menstruatie et cetera. De kit wordt op het FISAcoachcongres geïntroduceerd (21-23 november a.s.) en wordt vervolgens gratis gedistribueerd.