Elander vestigt nieuw wereldrecord

Kort Uitslagen Voorpagina Wedstrijden

De Deense Juliane Elander verbeterde vandaag bij de Ergohead het wereldrecord over 6.000 digitale meters. Zij brak het oude (22:02,3) en bracht dit record op 21:58,0. Uit handen van wedstrijdleider Bart Breuk ontving zij een premie van 1000 euro.

Elander roeit met Anne Lolk in de lichte dubbeltwee. Bij de wereldkampioenschappen werd dit duo vorig jaar vijfde en zette daarmee koers naar Rio de Janeiro.

Junioren
Hoewel de Ergohead goed past als meetmoment binnen de opbouw van een degelijk trainingsseizoen, laten vrijwel alleen junioren hun capaciteiten over langere afstanden in het openbaar zien. Pieter-Bas Kerpenstein legde in het jongensveld in 20 minuten 5973 meter af. Gert Jan van Doorn bleef in dezelfde tijd steken op 5900 meter en werd tweede, hij was daarmee wel 74 leeftijdsgenoten te snel af.

Florijn
Over het algemeen is het niet heel aangenaam als je vader voor jouw klas staat. Dat geldt ook voor roeiers en hun coaches. Karolien Florijn blijkt er niet onder te lijden. De dochter van bondscoach Ronald Florijn won met een straatlengte (248 meter voorsprong) het meisjes17/18-veld. Fenna Verberne bleef met 5194 meter van alle andere meisjes (33 stuks) het dichtst in de buurt van Florijn.

©NLroei, 24 – 1 – 2016