EK roeien verplaatst richting najaar

Kort

De Europese kampioenschappen, die oorspronkelijk begin juni in Poznan gehouden zouden worden gehouden, worden verplaatst naar een nader te bepalen datum in september of oktober. Dit maakte roeifederatie FISA zojuist bekend.

Dat de EK niet in juni zou worden gehouden, stond al min of meer vast. Er werd echter ook gesproken over een eventueel nieuw mondiaal toernooi, later dit jaar. Die wedstrijd zou dan eventueel ook kunnen gelden als alternatief olympisch kwalificatietoernooi voor de laatst nog openstaande plekken. FISA heeft echter nu besloten het bij Europa te houden, vermoedelijk vanwege het feit dat een mondiaal toernooi gezien het Coronavirus meer risico’s met zich meebrengt. De kans is groter dat er meer landen niet kunnen deelnemen.

Bled
Uiteraard is het nog lang niet zeker dat de EK ook doorgang zal vinden. Hoogstwaarschijnlijk zal pas twee maanden voorafgaand aan het toernooi bepaald worden of de EK kan doorgaan. Wat er met de wereldkampioenschappen voor niet-olympische nummers, junioren en U23 gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Deze wedstrijden staan nu gepland voor medio augustus in het Sloveense Bled.