EK: Nederland goed gestart

Wedstrijden

De Nederlandse EKarmada is strijdbaar. Vooral de mannenploegen zijn het toernooi opvallend sterk begonnen, terwijl zij – mondiaal gezien – sterk bezette velden treffen. Skiffeur Stef Broenink haalde een stunt uit door in zijn voorwedstrijd de snelste dagtijd op de klokken te toveren. Zijn collega’s in de dubbelvier en de Holland Acht deden dat ook.

Andere mannenboten (vierzonder en dubbeltwee) kwamen ook direct een ronde verder, de tweezonder en de lichte dubbelvier kregen een herkansing voorgeschoteld. De twee van Langen/Van de Kerkhof strandde in een ongekend spannende herkansing. Vijf ploegen finishten in minder dan een seconde, met de Tritonploeg aan de verkeerde van de streep die daarmee naar de C-finale werd verbannen.

Vrouwen
De vrouwenploegen zijn in Luzern de eerste dag ook bijna allemaal goed doorgekomen. De vierzonder van slag Meester en de lichte soliste Marieke Keijser heersten in de voorwedstrijd. De nieuwe scullformatie van Beeres/Youssifou debuteerde prima met een tweede plaats. De dubbelvier werd achter Duitsland tweede en moet morgen herkansen. Een zelfde plek werd behaald door de lichte vrouwendubbeltwee, maar die boot is daarmee wel direct een ronde verder. Lisa Scheenaard stelde in haar herkansing orde op zaken door te winnen en plaatste zich in haar skiff voor de halve finales.

Alle uitslagen van vandaag zijn hier te vinden.