Vincent Klaassens wint Winterwedstrijden

Wedstrijden

Routinier Vincent Klaassens won gisteren het skiffveld van de Winterwedstrijden. Na vijf kilometer roeien was de roeier van het organiserende Proteus-Eretes ruimschoots de snelste. Groninger Luuk Adema was een kleine tien seconden langzamer.

Ook lichtgewicht Obbe Tibben kon Klaassens niet verrassen. De jongeling van Skøll was bij de Hel van het Noorden nog alle zware mannen te snel af, nu moest hij genoegen nemen met een tijd die ruim 20 seconden langzamer was dan de winnaar in het zware Elite-veld. Tibben won wel van alle lichte mannen, Damion Eigenberg van Gyas eindigde in die categorie op elf tellen afstand als tweede.

Holleboom
Snelste vrouwelijke skiffeuse was de nog relatief onbekende Minke Holleboom. De roeister van Euros staat echter al een tijdje op de radar van de roeibond voor een eventuele uitzending naar de Wereldkampioenschappen voor roeiers onder de 23 jaar. Vandaag start zij met de sterke skiffeuse Bente Paulis in de dubbeltwee. Vlak achter haar eindigde de ervaren Baukje Zaaijer. Martine Veldhuis was de snelste bij de lichte vrouwen, slechts een paar tellen achter Holleboom.

IJsvorming
Vanwege ijs op het water van de Schie werd het eerste blok verplaatst naar het tweede. Vandaag zullen de Winterwedstrijden ook later dan gepland van start gaan. Het blok dat gepland stond voor 10:00u is verplaatst naar 12:30u en het tweede blok zal pas om 15:30u van start gaan, mits het ijs verdwenen is.

De wedstrijden zijn hier live te volgen. Uitslagen zijn hier te vinden.