Roeibond husselt tweetjes voor NK

Wedstrijden

Veel van zowel de mannen- als de vrouwenboordroeiers van de nationale ploeg zitten bij aankomend nationaal kampioenschap voor kleine nummers met andere roeiers in de boot dan ze zijn gewend. De tweetjes van de vrouwen zijn compleet anders dan vorig jaar en ook bij de mannen is er een aantal verrassingen.

Vrouwenhoofdcoach Josy Verdonkschot koos voor een compleet nieuwe line-up om zodoende meer informatie in te winnen. De nationaal kampioenen van vorige editie Veronique Meester en Ymkje Clevering zijn nu bijvoorbeeld gekoppeld aan respectievelijk Aletta Jorritsma en José van Veen. Herintreder Ellen Hogerwerf zit in de boot met Monica Lanz en krachtpatser Lisanne Brandsma roeit met nieuwkomer Hermijntje Drenth. Routiniers Lies Rustenburg en Kirsten Wielaard zijn mede vanwege recente blessures ook een nieuw koppel.

Patroon
Bij de mannen is een iets ander patroon te ontdekken. Robert Lücken en Bjorn van den Ende zijn al langer een koppel, maar daarbuiten zijn de roeiers uit de Holland Acht en de Holland Vier en enkele nieuwkomers flink gehusseld. Ruben Knab, die eerder een duo was met Roel Braas, zal aan de start verschijnen met vierroeier Jasper Tissen en de ervaren Mitchel Steenman is gelinkt aan de terugkerende Boudewijn Roëll. Opvallende naam is ook die van de sterke Jan van der Bij, die sinds kort meetraint op de Bosbaan. Hij start met Bo Wullings.

Varsity
Andere koppels lijken te zijn gevormd met het oog op de naderende Varsity van volgende week. Kaj Hendriks roeit zoals vorig jaar met zijn Triton-maat Harold Langen, net als dat ‘meetrainer’ Nelson Ritsema is samen gezet met Lex van den Herik (Nereus). Beiden zijn met hun verenigingsboten kanshebber voor de Varsity-winst. De sterke Tone Wieten zal bij het NK in de skiff verschijnen, net als de vierde Varsity-roeier van Nereus, Abe Wiersma.

Scullen
Wiersma is een van de vele aanwezige skiffeurs bij de kampioenschappen, waaronder ook Mechiel Versluis, die lange tijd in Zuid-Afrika verbleef. Daarnaast zijn er nog negen andere roeiers in de skiff present. Stef Broenink, Koen Metsemakers en Dirk Uittenbogaard zijn in dat veld de belangrijkste namen. Ook de sterke vrouwenscullselectie start als vanzelfsprekend in de skiff. Lisa Scheenaard, de nog jonge Karolien Florijn en Sophie Souwer zijn daarbij de belangrijkste namen voor de nationale titel.

Hieronder een compleet overzicht:

M2-
Robert Lücken (Nereus) en Bjorn van den Ende (Skoll)
Ruben Knab (Nereus) en Jasper Tissen (Skadi)
Govert Viergever (Nereus) en Vincent van der Want (Nereus)
Harold Langen (Triton) en Kaj Hendriks (Triton)
Bo Wullings (Nereus) en Jan van de Bij (Skoll)
Mitchel Steenman (Skadi) en Boudewijn Röell (Asopos)
Nelson Ritsema (Nereus) / Lex van den Herik (Nereus)

M1x
Mechiel Versluis (Okeanos)
Koen Metsemakers (Phocas)
Freek Robbers (Nereus)
Amos Keijser (Laga)
Abe Wiersma (Nereus)
Niki van Sprang (Pampus)
Tone Wieten (Nereus)
Stef Broenink (Njord)
Dirk Uittenbogaard (Nereus)
Guillaume Krommenhoek (Skoll)
Lennart van Lierop (Skoll)
Michiel Oyen (Nereus)

W2-
Aletta Jorritsma (Nereus) en Veronique Meester (Nereus)
Ymkje Clevering (Gyas) en José van Veen (Pelargos)
Hermijntje Drenth (Sylvia) en Lisanne Brandsma (Skadi)
Ellen Hogerwerf (Proteus) en Monica Lanz (Triton)
Kirsten Wielaard (Nereus) en Lies Rustenburg (Skoll)
Elsbeth Beeres (Skoll) en Laila Youssifou (Laga)
Willeke Vossen (Triton) en Rosa Bas (Orca)

W1x
Nicole Beukers (Njord)
Lisa Scheenaard (Thêta)
Karolien Florijn (Die Leythe)
Roos de Jong (Proteus)
Olivia van Rooijen (Nereus)
Sophie Souwer (Gyas)
Marloes Oldenburg (Gyas)

LW1x
Ilse Paulis (Nereus)
Marieke Keijser (Skadi)
Amber Kraak (Vidar)