Van der Meulen en Robbers blijven winnen

Wedstrijden

Na hun Europese- en wereldtitel waren Janneke van der Meulen en Karien Robbers afgelopen weekeinde wederom succesvol. Bij een Coastal Regatta in Monaco wonnen zij met hun team de prestigieuze Challenge Prince Albert II en ontvingen uit handen van deze prins ook nog 1/3e van het totale prijzengeld van 15.000 euro.

Dit keer roeiden de kampioenen niet samen in een boot. In een zelf samengesteld team van vier roeiers en een stuur moest men een skiffeur en skiffeuse afvaardigen, tweemaal een mixeddubbeltwee en tweemaal een mixeddubbelvier. Wie de meeste punten pakt, won de titel. Het Nederlandse duo stelde bij de afgelopen EK in San Sebastian een team samen met de Ierse toproeier Ronan Byrne (zilver in de M2x van 2019) en de Spaanse coastal rowing legende Adrian Miramon Quiroga.

Kanghua Cosmos
Laatstgenoemde stond aan de basis van de groepswinst door tweemaal de skiff te winnen. Van der Meulen droeg bij met een tweede plek in de vrouwen skiff van zaterdag en Robbers eindigde eveneens tweemaal als tweede in de dubbeltwee met Byrne. In de vier was de ploeg met de naam Team Kanghua Cosmos op zaterdag nipt sneller dan de grote concurrent van Cote d’Azur. Zondag werden ze in die race tweede achter Cote d’Azur, maar dat bleek voldoende om de winst in het klassement veilig te stellen.

2028
De wedstrijd werd voor de 17e keer gehouden en geldt als de grondlegger voor het internationale coastal roeien. Deze discipline zal in 2028 voor het eerst gehouden worden tijdens de Olympische Spelen van 2028. Meer informatie over het evenement is hier te vinden.