Karolien Florijn op lange shortlist NOCNSF

Kort

Wereldkampioene in de skiff, Karolien Florijn, staat op de shortlist om genomineerd te worden tot sportvrouw van het jaar. De roeister staat met liefst veertien andere sportsters op een lijst die is samengesteld door NOCNSF, de omroep NOS en een vakjury onder leiding van oud-volleyballer Bas van de Goor.

De roeister van Die Leythe en Nereus zal moeten afrekenen met onder meer wielrenveelvraat Annemiek van Vleuten, meervoudig olympisch kampioene Irene Schouten, shorttrackster Suzanne Schulting en drievoudig Europees kampioene atletiek Femke Bol. Op 11 december zal de shortlist worden teruggebracht naar drie kanshebbers en de uitreiking zal plaatsvinden op het Sportgala van woensdag 21 december.

Naast Florijn staan ook de zes medailleploegen van afgelopen WK op de lijst voor ploeg van het jaar. Corné de Koning en Eelco Meenhorst worden genoemd als gegadigde voor respectievelijk para-sporter en coach van het jaar. Europees kampioen en vice-wereldkampioen Melvin Twellaar behoort opvallend genoeg niet tot de uitverkorenen.