Coastal rowing waarschijnlijk op programma Parijs 2024

Kort

Het staat al sinds kort op het programma voor de Jeugdspelen, en nu heeft roeifederatie FISA het Internationaal Olympisch Comité (IOC) voorgelegd om coastal rowing ook op het programma voor de Olympische Spelen te zetten.

[su_quote]Maak de onafhankelijke journalistiek mede mogelijk. Doe mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]Dat zou voor het eerst plaatsvinden in 2024, wanneer de Olympische Spelen in Parijs worden gehouden. Dat liet FISA-voorzitter Jean-Christophe Rolland weten via sportkrant L’Equipe. Hij stelde de volgende drie disciplines voor: de mannen- en vrouwenskiff en de gemixte dubbeltwee. Als deze bootklassen inderdaad worden ingevoerd, zal dat ten koste gaan van de lichte mannen- en vrouwendubbeltweeën in het reguliere roeiprogramma.

Het is nog niet duidelijk waar de wedstrijden precies zullen worden gehouden als er groen licht wordt gegeven. Alle andere roeidisciplines en een aantal watersporten zullen plaatsvinden in Vaires-sur-Marne, 35 kilometer van de Franse hoofdstad. Marseille zou een mogelijkheid kunnen zijn, daar zal in elk geval worden gezeild.