Coach Deutschland Achter ontslagen

Kort

Uwe Bender, jarenlang bondscoach van der Deutschland Achter is aan de dijk gezet. Diverse Duitse kranten hebben hierover bericht, maar de bondswebsite Rudern.de zwijgt er nog over. De roeiers van des Team Deutschland Achter bevestigen echter het nieuws op hun Facebookpagina. Volgens de acht-roeiers nam technisch directeur Mario Woldt het besluit en kregen zij de onheilstijding van een andere bondscoach – Sabine Tschäge – te horen.

De roeiers roemen de staat van dienst van Bender: de door hem gecoachte acht was driemaal wereldkampioen, en pakte vier EK-titels plus een zilveren medaille bij de Olympische Spelen van Tokyo. In het bericht spreekt des Team tegen dat roeiers op zijn ontslag zouden hebben aangedrongen, zoals een Duitse krant heeft gemeld. Overigens is Bender momenteel kennelijk ziek, want de roeiers wensen hem beterschap: ‘eine gute Genesung‘. Het is niet duidelijk wie hem gaat opvolgen.

Het rommelt al enige jaren bij onze Oosterburen. De prestaties in Tokyo van het eens zo machtige roeiland waren matig. Bij de EK en WK van afgelopen jaar viel het zelfs enorm tegen. De mannenacht won bij de WK slechts de B-finale (zie foto). Eigenlijk gaat alleen skiffeur Oliver Zeidler goed, hij is de regerend wereldkampioen. Zeidler wordt niet gecoacht door mensen van de bond, maar zijn vader en grootvader begeleiden hem.