De Boorder en Van Opstal gaan Nereusvrouwen coachen

Achtergrond

Diederik de Boorder en Boudewijn van Opstal gaan komend seizoen bij Nereus als vrouwencoaches aan de slag. Zij nemen de taak van Sander Smulders over. Beiden hebben als coach in ontwikkelingslanden gewerkt. Nereus benoemt voor het eerst niet-leden als bezoldigde coaches.

Van Opstal (Orca) blijft ook voor zijn huidige werkgever Indonesië in touw, hij opent min of meer een dependance voor deze Aziaten. “Een kleine groep Indonesiërs komt volgend jaar naar Nederland, in plaats ik naar hun. De regel is dat buitenlanders buiten de EU – drie maanden op, drie maanden af – een visa kunnen krijgen Dus zullen ze hier in de winter zijn en tijdens het seizoen.”

Nieuw
De Utrechter spreekt van een druk, maar uitdagend seizoen. “ik vind het heel leuk om weer in Nederland aan de slag te gaan met nieuwe talenten, nieuw bloed geeft nieuwe inspiratie.”

Eer

De Boorder (Skøll) werkte eerder voor Indonesië, Guatemala, China, Nederland en laatstelijk voor het RTC Brabant. De wereldburger kijkt uit naar zijn functie als hoofdcoach van de vrouwenafdeling van de club bij de Berlagebrug. “Ik vind het een eer om bij Nereus aan de slag te gaan en ik heb enorm veel zin om met het vrouwelijk talent te gaan werken”, aldus De Boorder.