Beleid Broenink: “Door het veld schuiven, net als Drysdale”

Achtergrond Wedstrijden

Bij haal twee ging het al mis, maar niettemin hield Stef Broenink het hoofd koel en bleef bij zijn beleid. Het bracht hem naar de A-finale van een wereldbeker. En dat uitgerekend in Luzern. De Leidse leeuw roeide zich daarmee in een bijzonder rijtje.

“Het ging dus even fout in de start, maar ik heb niet een poging ondernomen om het binnen vijfhonderd meter weer goed te maken. De eerste kilometer efficiënt door proberen te komen was het plan. En dan door het veld schuiven. Daaraan heb ik me gehouden”, aldus Broenink.

Lessen
De voornemens kwamen flink uit de verf. Hij keek deze strategie af van niemand minder dan olympisch kampioen Mahe Drysdale. Broenink schoof van de laatste plaats naar de derde positie. Hij zat niet ver achter de grootheid uit Nieuw-Zeeland. Hij leert veel van de wedstrijden binnen de internationale competitie. “Het verdelen is echt een ervaringskwestie. Ik weet nu veel beter wat ik kan en voel ook aan waar mijn grenzen liggen. Dat is echt iets dat ik in Varese en bij de EK heb geleerd.”

Historisch
De lessen van die wedstrijden leverden hem nu een historische finaleplaats op. “Het is een prachtig rijtje finalisten waar ik morgen tussen sta. Maar ik heb dat soort mannen niet zo maar verslagen. Hoewel ik natuurlijk wel voor een medaille ga.”