Bankjesdans in Piediluco

Voorbeschouwing

Vanaf vrijdag gaat de oranje armada op Italiaanse wateren de strijd aan. Memorial Paolo d’Aloja is de eerst van de vier buitenlandse wedstrijden waaraan de bondsroeiers dit jaar deel gaan nemen. Het wordt de rentree van olympisch kampioenen Koen Metsemakers en Toine Wieten. Zij stappen met Simon van Dorp in de dubbelvier. Op zaterdag maakt Lennart van Lierop de ploeg compleet, op zondag heeft FInn Florijn dienst. Een andere memorabele rentree zal die van Marloes Oldenburg in haar vierzonder zijn, minder dan een half jaar nadat ze haar nek brak.

NLroei wordt met liefde voor de sport gemaakt, hou ze in de lucht!”, aldus donateur Fred van Essen. Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Dankjewel!

Vrouwen
Nederland heeft in Piediluco bij de vrouwen twee tweezonders (Clevering/Meester en Damen/Den Besten) en de dubbeltwee Youssifou/De Jong aan de start. In de dubbelvier zullen de bankjes niet elke dag dezelfde bezetting kennen. Op de eerste dag gaan Veldhuis, Kolkman, Scheenaard en Dullemans van start. Op dag twee blijven Veldhuis en Scheenaard zitten en stapt debutant Willemijn Mulder met skiffwereldkampioen Karolien Florijn in. Het (niet zo) geheime olympische (gouden?) wapen – de vrouwenacht – blijft in het botenhuis.

Mannen
Bij de mannen blijft de langste boot ook in het rek. De hereniging van Twellaar en Broenink is dit weekeinde een internationaal feit. Verder wordt er volop gewisseld in de vierzonders, maar op de eerste dag zullen de winnaars van het brons bij de WK in dit nummer – De Graaf, Knab, Rienks en Rienks – hun opwachting maken. Mollee/Ritsema, Mantel/Van Veen en Van Doorn/Molenaar starten op beide dagen in tweezonders. Wiersma en Krommenhoek zijn beiden geblesseerd.

Hier staan alle bemanningen van de Nederlandse boten, daar zal wedstrijdinformatie verschijnen, de regatta begint vrijdag.