Marloes Oldenburg: ‘Het is alsof ik nu weet dat ik niks heb te verliezen’

Achtergrond

Goed nieuws over Marloes Oldenburg: ze is weer op de been – of beter gezegd – weer in de boot. Ze wil koers zetten richting Parijs. De Groningse brak vorig jaar kort na de WK haar nek. Valpartij met haar mountainbike. Haar perspectief was slecht, zo werd er openlijk gesproken over orgaandonatie. Dit verhaal vertrouwde zij toe aan Koos Bauman die haar voor het Dagbladblad van het Noorden Interviewde.

Oldenburg kreeg tips en adviezen van topsporters die ook met een dergelijke breuk hebben gekampt. Mede daardoor ging ze wonderbaarlijk snel vooruit. Binnenkort kan ze alweer een wedstrijd roeien. “We zijn nu een halfjaar verder en het is bizar wat ik nu allemaal weer kan en doe. Als iemand toen tegen me had gezegd: over vier maanden ga je op trainingskamp en dan heb je alweer meer dan tweehonderd kilometer per week geroeid… Dan was ik denk ik heel boos geworden, omdat ik het niet had geloofd. Ik train keihard. Dat zou ik normaal ook gedaan hebben. Toch is het nu anders. Het is alsof ik nu weet dat ik niks heb te verliezen. De gaskraan is nu gewoon de hele tijd open”, zei ze tegen Bauman.

“Het helpt dat ik nu al na een halfjaar zo ver ben gekomen. De spelen zijn al over anderhalf jaar. Het zal de laatste keer zijn dat ik daar naartoe kan gaan als sporter. Tegen die tijd ben ik 36. Als ik 25 was geweest, had ik misschien meer gedacht van: laat ik dit seizoen gewoon mijn best doen. Geniet ook een beetje. Ik geniet nu ook wel maar ik train met het mes tussen de tanden en ik laat het echt nergens liggen”, aldus Oldenburg in dit artikel op dvhn.nl.