Fotograaf Leo de Keizer van Loep.nu (en NLroei) wil wat toevoegen. En dat lukt hem

Promotie

Iedereen heeft een smartphone. Iedereen maakt er video’s en foto’s mee. Wat voegt een foto die met echte camera-apparatuur wordt gemaakt daar nog aan toe? Waarmee ben ik eigenlijk bezig?

Die gedachte komt wel eens op als je met je opblaasbootje en fotospullen van huis gaat. Op zoek naar een plekje om net iets dichterbij de roeiers te komen. De dag om foto’s te maken breekt aan. Al die boten. Al die mensen. Wat een organisatie. Daar in die acht, op boeg? Is dat niet een bekende? Die zette je 40 jaar geleden ook al op de plaat. Goh, wat leuk dat ze nog roeit.

Na een onderbreking van tientallen jaren besluit je om het fotograferen van roeiwedstrijden weer op te pakken. Wat blijkt? Er is eigenlijk niet zoveel veranderd. Het is nog steeds een sport voor vooral (ex)studenten. En de kinderen van de generatie van 40 jaar geleden roeien nu ook. Zouden zij jouw foto’s willen hebben, net als toen?

Het is nu veel moeilijker. Er wordt zoveel gemaakt. Klik hier, klik daar. Er bovenop zitten en zo dichtbij mogelijk. Misschien helpt dat. Een ploeg volgen. Het instappen. Het wegvaren. De wedstrijd. Niet één foto, maar een serie. Een beeldverslag. En dat lukt.

Kijk op www.loep.nu