Anna Verkuil: “We wisten dat er wat te halen was”

Algemeen

Het koppel Anna Verkuil en Linda van den Goor wonnen het klassement van de lichte vrouwen developmentklasse. De Tritonvrouwen veroverden begin dit jaar de titel ‘favoriete developmentploeg van 2016’.

“We hebben veel geskift in het najaar en de winter en kwamen pas in laat stadium samen in de boot. Het klikte meteen goed”, blikt Verkuil terug. “We wisten dat er wat de halen was in de dubbeltwee.” De Damen werd hun eerste wedstrijd in dat nummer. “We wonnen meteen en konden zowel op zaterdag als op zondag uitblinken. We wisten dat onze boot goed liep, maar kregen dat toen bevestigd”, zegt Van den Goor opgetogen.

Sterk
Ook Verkuil noemt die wedstrijd als bijzonder moment. “Maar daarna zijn we ons steeds opnieuw blijven focussen om weer ons eigen ding te doen. We wisten dat we sterk waren, maar we wisten ook dat er andere ploegen op koers lagen. Steeds waren we ons ervan bewust dat we scherp moesten blijven en dat het ook tegen kon zitten. Dat besef maakte ons sterk.”

Duo
“We vulden elkaar goed aan en vormden zowel mentaal als fysiek een goed duo. We gingen er honderd procent voor”, vindt Van den Goor. “We wisten precies waar onze zwakke kanten lagen, bij de start bijvoorbeeld. Maar ook onze sterke kanten kenden we en we wisten daarom waar we het moesten halen.”

Herstellen
Verkuil is trots op de manier waarop de vrouwen zich afgelopen seizoen een paar keer konden herstellen. “Op de Holland Beker en op de ARB lukte het ons niet om sterk te roeien, maar we hebben ons goed herpakt en bij de volgende wedstrijd lagen we er weer bij. We vonden nieuwe frisse moed na een zuur moment.”

Leuk
Verkuil stoomt dit jaar verder met de lichte vrouwentop in het vizier, Van den Goor verblijft een half jaar in Australië voor haar master farmacie. “Een sb-uitzending zou heel mooi zijn”, zegt Verkuil. “Dit jaar en volgend jaar ben ik nog sb, dus ik ga daarvoor. Op de Winterwedstrijden zullen we zien hoe het ervoor staat in de skiff. Vooral vind ik het belangrijk om een leuk jaar te hebben.”

Doelen
Het jaar kan onder meer leuk woorden door het stellen van haalbare doelen, vindt Verkuil. “Vorig seizoen was leuk omdat het goed ging. Dit seizoen zal anders zijn, dus ik wil bepalen welke doelen ik zou kunnen bereiken en daar moet ik naar streven om een goed en leuk jaar te beleven voor mezelf.”

Aanhaken
In Australië komt Van den Goor niet aan roeien toe. “Bert Cocu coacht hier lichte vrouwen, dus er waren wel mogelijkheden om aan te haken. Maar ik kan mijn onderzoek hier niet combineren met roeien. Als ik terugkom zie ik wel. Ik start in ieder geval de Ringvaart voor een goed doel van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.”