Scheiding leidt tot twee rankings: een incomplete én het complete eerstejaarsklassement

Algemeen Eerstejaars

Gisteren hebben de wedstrijdcommissarissen van de vier dissidente verenigingen besloten dat zij zelf het (complete) klassement gaan bijhouden. Er komt een lijst met de puntentelling van alle ploegen die deelnemen aan de eerstejaarsvelden, dus inclusief Aegir, Laga, Nereus en Triton. “Daarbij volgen we alle klassementsbepalingen die de roeibond ook gebruikt, met het één verschil: de ploegen hoeven niet per se in het bondsklassement te zijn ingeschreven”, legt Jacco Broeren uit. Hij is wedstrijdcommissaris van Triton.

Vele verenigingen baseren prestatiedoelstellingen op basis van volledige velden, dus niet alleen de afvalligen zijn ermee gediend. “We zijn op dit moment in gesprek met mensen die we hebben gevraagd om als onafhankelijk toezichthouder op te treden. We willen uiteraard dat het complete klassement qua puntentelling boven alle twijfel is verheven”, stelt Broeren. De geactualiseerde ranking van het complete eerstejaarsklassement wordt zondagavond na de wedstrijden gepubliceerd op het instagram-account ejklassement.

Redactionele noot over de (foto)verslaggeving
De roeibond publiceerde gisteren een bericht over de klassementen. Daarbij werd verwezen naar deze pagina waarop foto’s van de ploegen zich hebben opgegeven voor het (betaalde) klassement gepubliceerd zullen worden. De tijd zal het leren of er om de dissidente ploegen heen zal worden gefotografeerd of dat ze worden geblurd. Leo de Keizer van roeifotosite Loep.nu – tevens actief voor NLroei – discrimineert niet. Hij fotografeert volledige velden, en niet alleen de eerstejaars. NLroei gaat (ook) dit seizoen (uiteraard) het complete eerstejaarsklassement verslaan.