De kritiek op de KNRB zwelt aan. Steeds meer roeiers, maar ook bestuurders van aangesloten verenigingen spuien hun ongenoegen over het Coronabeleid van de roeibond.
Dit blijkt niet alleen uit de vele (felle) reacties op de Facebookpagina van NLroei, maar ook bereiken de redactie steeds meer kritische geluiden van verenigingsbestuurders. Het commentaar dwong de roeibond ertoe om gisteren voor de tweede keer deze week een nadere toelichting op het beleid te versturen.
[su_quote]Voor niets gaat de zon op. Steun NLroei juist nu, word donateur! Dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]
“Uw oproepen en geluiden m.b.t. solidariteit en zorg over het imago van het roeien en de sport vinden wij belangrijk, maar we zien nu andere risico’s rond de groep van professionele sporters. Ook andere sportbonden hebben dit aangekaart bij Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF. Graag delen wij ook het artikel in de Volkskrant Sportwereld snakt naar uitzondering voor olympische toppers.“, e-mailde algemeen directeur Monica Visser onder andere (complete e-mail staat onderaan dit artikel).
Gebod
De kritiek die de bond ontvangt heeft vooral betrekking op het laten roeien van de eigen equipe. Dit gebeurt ondanks het landelijke kabinetsbeleid: sportaccomodaties moeten gesloten zijn.
Draagvlak
Technisch directeur Hessel Evertse kan toch rekenen op relatief veel steun en begrip als het gaat om zijn redenatie dat een loods geen accommodatie is om te sporten, maar louter een botenopslag. Er wordt immers geroeid in de buitenlucht. Ook voor het laten skiffen is er zeker wel draagvlak, maar dat geldt nauwelijks voor het geroei in tweeën, dit vanwege het overtreden van de afstandsregel.
Hoon
De stelling van Evertse dat beroepsroeiers in staat moeten worden gesteld hun vak uit te oefenen, ontvangt veel hoon. De kritiek daarop valt uiteen in twee hoofdcomponenten. Het beroep sporter wordt niet gezien als vitaal vak. En volgens criticasters doet Evertse aan een doelredenatie: hij zou hiermee de verenigingsroeiers willen weren van de Bosbaan.