Amsterdam: meerpersoonsboten verboden, skiffen wel toegestaan

Kort

De bestuursvoorlichtingsafdeling van de gemeente Amsterdam was zojuist klip en klaar: “Wij hebben geen aparte afspraken met de roeibond gemaakt over het roeien op de Bosbaan in één boot met meerdere personen. Dat is niet toegestaan. Daarop kan dus ook worden gehandhaafd. Wij volgen de richtlijnen van de overheid: of alleen sporten of minstens 1,5 meter afstand houden”, aldus een woordvoerster.
[su_quote]Steun NLroei juist nu, word donateur! Dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]
Het skiffen bij Nereus is expliciet toegestaan. “Mits er niet op water wordt geroeid waar een noodverordening geldt, zoals afgelopen weekeinde op de Amsterdamse grachten het geval was.”

Bond
Technisch directeur Hessel Evertse had deze week aangegeven dat bondsroeiers skiffen, dubbeltweeën en tweezonderen. Algemeen directeur Monica Visser beweerde gisteren dat “zij erkend worden als een beroepsgroep waarvoor andere afspraken zijn gemaakt met de gemeente Amsterdam en het Amsterdamse Bos.” Met de uitspraak van de gemeente Amsterdam van vandaag lijkt de (water)weg vrij voor alle skiffeurs en skiffeuses van in elk geval de Amsterdamse verenigingen.

De KNRB is om een reactie gevraagd, later meer nieuws.