1ejaars vierkamp: vier keer Nereus

Eerstejaars

“Het gaat goed met de bemanning, ze focussen zich nu op de aanstaande wedstrijd”, zei Argovoorzitter Rody Schipper gisteravond. Hij had het over zijn zware eerstejaarsploeg die zaterdag bij de Berlagebrug een dukdalf ramde. De ploeg verscheen zondag niet meer aan de start. De acht gaat zich in de relatieve rust van Wageningen voorbereiden op de Varsity. Het was een week van uitersten voor Argo’s eerstejaars want de lichtgewichten hadden ex aequo (met Proteus) een Head-overwinning geboekt.

Bij de vierkamp werden de groene lichten slechts negende. In hun veld ging de overwinning dit keer naar Nereus voor Laga dat tweede werd. De Amsterdammers van de organiserende vereniging waren op eigen terrein traditioneel sterk op dreef. Want ook bij de zware mannen en de zware vrouwen eindigde Nereus in de acht helemaal bovenaan.

Sleutelafstand
Achter de Amsterdamse zware mannen kwam Njord op een verdienstelijke tweede plaats. De Groningers van Gyas hadden ook heel goede papieren voor de tweede plaats, maar zij lieten bij de 750 meter een steekje vallen. Hun verenigingsgenoten in de vrouwenacht hadden de winterwedstrijden en de Head op hun naam geschreven en blonken bij de vijf kilometer ook weer uit. Hun sprintje was echter 2,3 seconden langzamer dan Nereus dat er dus met de eindoverwinning vandoor ging. Tussen deze kemphennen had Skøll zich solide op de tweede plaats genesteld. Het kan bij de Varsity ook in dit veld spannend worden. Liefst vier vrouwenploegen eindigden bij de 750 meter – oftewel de sleutelafstand – binnen een seconde.

Vieren
In de lichte dubbelvier waren het de vrouwen van Gyas die met vier afstandsoverwinningen domineerden. In hun kielzog roeiden liefst twee Gelderse boten. Phocas werd namelijk tweede en de vrouwen van Argo door een missertje bij de sprint derde. De zware mannen van Njord gaan goed, naast een tweede plaats in de acht werd er in de viermet een overwinning geturfd. Bij de vrouwenvariant van de vier was het Nereus dat het feest aan de Berlagebrug compleet maakte.

Hier staat het complete eerstejaarsklassement tm. de vierkamp.