Zomerkampen voor aanwas nieuwe jeugdroeiers

Algemeen

Roeiverenigingen lijken een goede manier gevonden te hebben om jeugdroeiers binnen te halen: zomerkampen. Een van de roeiverenigingen die een dergelijk kamp organiseren is ARZV Roei Alkmaar. ‘‘Normaal hebben we in het voorjaar een aanwas van nieuwe jonge roeiers. Dit jaar niet vanwege corona. Wij hoorden via via dat veel andere verenigingen roeikampen organiseerden, dus toen dachten wij: dan doen wij dat ook’’, vertelt organisator Neeltje Thoes.

Onder meer Salland, RZV Gouda en Cornelis Tromp gingen hun voor. De Alkmaarse vereniging hoopt hiermee het jeugdroeien een boost te kunnen geven. ‘‘We hebben dan ook specifiek voor de leeftijd 12 tot 16 gekozen. We hopen dat ze er lol in hebben en dat ze blijven’’, zegt Thoes. Jonge wedstrijdroeiers zullen de trainingen verzorgen. ‘‘Het is voor en door de jeugd dus.’’

Bij Salland in Gramsbergen viel het in ieder geval goed in de smaak, zo bleek uit dit artikel. ‘‘Best spannend, want ik had nog nooit geroeid’’, vertelde Hannelore uit Hardenberg, die na afloop vertelde te willen blijven roeien. ‘‘Ik heb zoveel geleerd.’’ Zij heeft het roeivirus in elk geval al te pakken.