Zeidler na 2 jaar naar Duitse skifftitel

Algemeen

Eerst zwom hij als een torpedo, nu roeit hij als een raket: Oliver Zeidler is mogelijk een van de snelste stijgers ooit. Als tweedejaars roeier haalde hij in de skiff de WK-finale en greep bij de wereldbeker van Luzern al het zilver. Zondag won hij voor het eerst goud bij de Duitse kampioenschappen.

De Duitse solist had twee bootlengten voorsprong op zijn naaste belager, concurrent Tim Ole Naske had zich vanwege een blessure afgemeld. De 22 jarige Zeidler richt volgens de site van de Duitse roeibond nu zelfbewust zijn pijlen op de kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Duitslandacht
Bij de vrouwen werd Frieda Hämmerling de skiffkampioene, zij maakt deel uit van de dubbelvier die bij de WK zilver won (en voor Nederland bleef). Schmidt/Jakschik veroverden de titel in de tweezonder voor de derde keer op rij. Deze mannen maken deel uit van de Deutschland Achter. Oksche/Höffgen zijn nu het snelste boordkoppel bij de vrouwen, zij bleven eerder bij de WK in de vierzonder steken op een zesde plaats in de B-finale.

Een overzicht van de Duitse kampioenschappen in kleine boten staat hier.