Roeibond: niet roeien, met uitzondering van beroeps

Algemeen

De KNRB voert een tweesporenbeleid als het om Corona gaat: het is niet de bedoeling dat er (bij verenigingen) wordt geroeid, ‘met uitzondering van de roeiers die via hun sport in hun levensonderhoud voorzien.’ Dit blijkt uit een aanvullende verklaring die gistermiddag op KNRB.nl bij eerdere Coronaberichten werd geplaatst. De uitzondering betreft bondsroeiers die op de Bosbaan trainen. Dit zou met de gemeente en het Amsterdamse Bos zijn besproken.

Voor niets gaat de zon op. Steun NLroei, juist nu, het kan hier, bedankt!

De beroepsroeiers worden volgens de bond ‘streng gemonitord’ en de bondsloodsen zijn niet toegankelijk voor (leden van) verenigingen. Het gaat louter om mensen die trainen voor de Olympische Spelen van 2021, hun namen zijn bekend bij de autoriteiten. Er wordt niet alleen geroeid in skiffs, maar ook in dubbels en tweezonders.

Hendriks
Het bondsbestuur zegt verder met NOCNSF te werken aan scenario’s voor het weer openstellen van de verenigingen. Daarbij worden wel de aanwijzingen vanuit de overheid gevolgd. In een interview van de Volkskrant onderstreept NOCNSFchef Maurits Hendriks gisteren nog steeds achter zijn besluit te staan om de sport rigoureus op slot te doen. De kandidaten voor Tokyo werden daarvan niet uitgezonderd. In zijn ogen heeft de topsport een voorbeeldfunctie.

Druk
Het lijkt er niet op dat NOCNSF als ‘werkgever’ van de ‘beroepsroeiers’ erop aanstuurt dat er nu al geroeid moet worden. Het IOC heeft de Olympische Spelen onder andere uitgesteld om te voorkomen dat sporters zich gedwongen voelen onder riskante omstandigheden te trainen.

De gemeente Amsterdam en NOCNSF hebben nog niet inhoudelijk gereageerd op vragen van NLroei. De complete aanvullende bondsverklaring staat hier.