WKroeien: equipe vooralsnog zonder vloot

Kort

De Nederlandse WKequipe in Sarasota kan niet de boot in. De container met de Nederlandse vloot is nog niet gearriveerd. Dat komt volgens teammanager Puck van Hasselt door de Amerikaanse douane. De bemanning van de Nederlandse vrouwendubbelvier heeft als alternatief een looptraining ingelast.

“Onze container kwam dit weekeinde aan en is vervolgens eruit gepikt voor een X-ray-controle. Die is gisteren gedaan en vanochtend zijn de boten vrijgegeven. Vandaag gaan ze op transport naar Sarasota, Dan zijn ze hier voor het weekeinde”, aldus Van Hasselt. De Nederlandse ploeg ging zondag op pad richting de USA.

Verzwegen

De verscheping van de oranje vloot had al enige hinder ondervonden van de orkaan Irma, zo liet Van Hasselt eerder weten. Op de site van de roeibond wordt wel over de aankomst van de equipe bij de baan bericht, maar er wordt met geen woord gerept over het ontbreken van de vloot. Ook de Belgen zitten zonder hun wedstrijdboot, maar hebben om te trainen een dubbeltwee kunnen lenen. Het is voorlopig onduidelijk of (een deel van) de Nederlandse equipe op het water kan trainen in een boot. De WK start zondag.

.