Teammanager Van Hasselt: “Afwachten wat Irma doet”

Achtergrond

De orkaan Irma teisterde de Antillen en koerst nu richting Florida. Volgens voorspellingen bereikt de niets ontziende wervelwind vandaag Sarasota. Daar wordt vanaf 24 september de WK gehouden. Bondsteammanager Puck van Hasselt volgt de ontwikkelingen van minuut tot minuut. Zij houdt de bondsroeiers en coaches op de hoogte.

“Wij worden door FISA en de WK-organisatie goed geïnformeerd. Het park is zaterdag gesloten en uit voorzorg verlaten door de mensen die daar werken aan de opbouw van de accommodatie. Waarschijnlijk bereikt de orkaan vanmiddag plaatselijke tijd de baan. De gevolgen daarvan zijn begin volgende week bekend. Er zit voor ons – en voor de rest van de roeiwereld – niets anders op dan afwachten”, zegt Van Hasselt.

Hersteltijd
Haar equipe reist zondag 17 september af naar de baan. “Het plan is dat we op maandag 18 september het water op gaan. Er is dus een week de tijd om het water weer bevaarbaar te maken, als dat nodig is. Als wij er zijn, is er ook nog een week om verder te gaan met de opbouw van het evenement.”

Boten
De verscheping van de container waarin de Nederlandse roeivloot is gestouwd, heeft afgelopen week enige hinder ondervonden. “Maar de boten zijn veilig en zullen tijdig op de locatie arriveren”, aldus Van Hasselt.