WK18 Medaillekans voor vrouwenacht, volg het live om 11:47 u

Dagprogramma

Op de slotdag van de WK zijn er nog twee (in elk geval theoretische) kansen op eremetaal. Het is voor de scribent van dienst even wennen de Holland Acht tussen de B-finalisten te moeten zoeken. Er zijn nog twee vrouwenploegen in de (eind)strijd. De complete mannenploeg – met uitzondering van Corné de Koning – gaat met lege handen naar huis. De vrouwenacht lijkt vandaag de meeste kans te hebben op een medaille. De finales zijn via deze link live te volgen.

 Er zijn niet veel redenen om aan te nemen dat de Hollandse vrouwen de USA-acht kunnen verslaan. Australië lijkt iets minder ver weg. Qua rangorde van dit toernooi is brons het meest voor de hand liggend. Maar andere kapers liggen op de kust van Plovdiv. Nederland won onder aanvoering van de nieuwe slag Kirsten Wielaard overtuigend de herkansing en zal steeds beter zijn ingevaren. Maar zoals ook uit de foto blijkt: Roemenië zat dichtbij. De roeisters uit dat land staan niet bekend om hun gebrek aan onverzettelijkheid als het echt om glimmende medailles gaat.

Steun net als Wouter Weerheijm de onafhankelijke roei-journalistiek, doneer hier aan NLroei. Bedankt!

Dubbel
Lisa Scheenaard meldde zich vorig jaar vooraan bij het WK-front. De Eindhovense bereikte de skifffinale. Dit jaar schoot Roos de Jong als een komeet omhoog. Samen behaalde het sterke en strijdbare stel de eindstrijd. Laatste worden is geen doel. Met een vierde plaats is naar verwachting het hoogst haalbare, hoewel daar geen klinkende munten (met een lintje eraan) tegenover staan. Maar niettemin zou het in dit veld een prestatie van formaat zijn. Mocht een van de gelauwerde topfavorieten last krijgen van knikkende knieën, is eremetaal toch zeker niet uit te sluiten.

Tijdschema slotdag
B-finales
9:54 u mannendubbel
10:18 u Holland Acht

A-finales
11:47 u vrouwenacht
12:00 u vrouwendubbel