Slotdag EK: 4 finales, 4 kansen voor NL, eerste om 11:36u

Dagprogramma

Gisteren had NLroei het vooraf over drie serieuze kansen op eremetaal, het werden er dus vijf. Er was een flinke meevaller: de vrouwen in de dubbelvier. En er was het mirakel van München: de Holland Acht. Vandaag staan er vier finales op de rol. En dat zijn vier bloedserieuze kansen op blik. De drie solisten kunnen wat gaan ophalen. Martine Veldhuis krijgt het naar verwachting met de Roemeense aan de stok. Melvin Twellaar zal thuisroeier Oliver Zeidler maximaal onder druk gaan zetten. Deze Germaan is ogenschijnlijk ongenaakbaar, maar kent zwakke momenten. Karolien Florijn is de (door de buitenlanders) te kloppen roeister. Ze lijkt onbevangen, maar kent haar twijfels. Haar wedstrijden skifft ze echter met een onvervalste koelbloedigheid.

** Steun NLroei nlroei.nl/doneren#crowdfunding **

Er ligt ook een medaille te wachten op de vrouwenacht. De bemanning van stuurvrouw Aniek van Veenen heeft al vele toernooi-kilometers in de benen, maar dat hoeft geen belemmering te zijn om de goudstrijd met de Roemeense acht aan te gaan.

De wedstrijden zijn live te volgen via World Rowing, op die site is ook de toernooi-informatie te vinden. Bij NOSsport leveren Erik van Dijk en Rogier Blink commentaar.

A-finaletijden
11:36u Martine Veldhuis
13:30u Karolien Florijn
13:48u Hermijntje Drenth, Benthe Boonstra, Laila Youssifou, Roos de Jong, Marloes Oldenburg, Tinka Offereins, Ymkje Clevering, Veronique Meester en stuurvrouw Aniek van Veenen
14:03u Melvin Twellaar