Voorbeschouwing, WK tot 23 vandaag van start

Algemeen

Jessy Vermeer en Eve Stewart bijten voor Nederland het spits af bij de wereldkampioenschappen voor roeiers tot en met 22 jaar.

Voorwedstrijden (eerste start van het betreffende veld staat vermeld, in NLtijd)

15:00 u vrouwentweezonder (Vermeer/Stewart)
De twee van Jessy Vermeer en Eve Stewart is de reserveboot van de acht. Het duo is nog niet lang samen, aangezien Stewart tot voor kort in de USA roeide bij de universiteit van Iowa. Vermeer is terug in het boottype waarin ze vorig jaar meedeed aan Junioren WK en Jeugd Olympische Spelen. De ploeg deed dit seizoen niet onverdienstelijk mee aan de Henley Royal Regatta.

15:15 u mannentweezonder (Tiemeijer/Van Soest)
Ook de mannenacht heeft een reserveploeg. Robert Tiemeijer (Theta) en Willem van Soest (Aegir) maakten oorspronkelijk deel uit van de SB-acht die dit keer al in een vroeg stadium geselecteerd was. Toen een aantal sterke studenten uit de USA terug kwam, moesten deze twee mannen het veld ruimen. Nu mogen zij voor hun eigen kans gaan in dit sterke veld.

15: 45 u vrouwendubbelvier (Vos/Dullemans/Kolkman/(Bente)Paulis)
Wellicht de grootste favoriet voor een medaille is de vrouwendubbelvier. De boot heeft dit seizoen al een aantal keer behoorlijk hard gevaren. Onder andere werd in het senioren A-veld de Wedau Regatta op hun naam geschreven. In Sarasota zal Roemenië de grote tegenstander zijn. Het land is de regerend wereldkampioen in deze discipline en twee roeisters uit deze ploeg zijn er nu ook weer bij.

16:55 u lichte skiff (Obbe Tibben)
Tibben is een van de favorieten voor de titel. Vorig jaar eindigde de skiffeur nog als vijfde en hoewel de roeier van Skøll dit jaar een wisselvallig seizoen kende, lijkt hij dit jaar meer kansen op een medaille te hebben. Van het deelnemersveld van toen doet het podium niet meer mee. Nummer vier van toen, de Oostenrijker Kepplinger, is wel van de partij. Ook Canada lijkt sterk.