Roeiboot vs beroepsschip half miljoen views: ‘dan pis je wel ff ‘t water warm’

Algemeen Commentaar

Op sommige momenten kan NLroei zich verheugen op buitengewoon veel belangstelling, dat is natuurlijk zo bij de Olympische Spelen en als we zogenoemd hard nieuws brengen. Maar ook bijvoorbeeld met onze fameuze petitie die ging over een menswaardig kwalificatiesysteem voor de Olympische Spelen.

[su_quote]Maak kans op ‘fluisterend goud’, doe nog vandaag mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]

Maar de filmpjes over de aanvaring met een roeiboot die wij deze week publiceerden sloegen alles: ze zijn zo’n half miljoen keer bekeken. De Telegraaf ging ermee aan de haal, de firma Dumpert.nl bereikte er inmiddels ruim 330.000 kijkers mee, op het NLroeiYouTubekanaal werden beide filmpjes samen inmiddels bijna 150.000 keer bekeken.

Reputatie
De redactie ziet met een zeker genoegen dat de filmpjes voor educatieve (zo-moet-het-dus-niet) doeleinden worden gebruikt. Het is ook informatief om de commentaren op sites als Dumpert te lezen. Dan wordt duidelijk dat er werk aan de winkel lijkt te zijn als het gaat om de reputatie van roeiers (en wielrenners) als verkeersdeelnemers. Waarvan akte.