Internationale actie tegen onrechtvaardigheid slaat aan

Achtergrond Kort

Beste lezers,

Diversiteit is goed, onrechtvaardigheid is fout. Dat was de motivatie van de NLroei-redactie om onze zuidelijke roeiburen te steunen. Daarom hebben we – met veel dank aan Nicole van Leenen! – een petitie opgesteld om de FISA te bewegen beide Belgische boten alsnog in Rio te laten starten. Je vindt de petitie hier.

En het slaat aan, duizenden hebben de petitie al ondertekend (en flink aantal moet nog even op de bevestigingsmail klikken!). Binnen de roeiwereld gaat het viraal dankzij grootheden als Mahe Drysdale en Olaf Tufte. Het is goed te zien dat solidariteit universeel is, hopelijk weet de FISA de noodrem te vinden en komen Hannes Obreno , Niels van Zandweghe én Tim Brys in Rio aan de start.

Neigt NLroei nu naar activisme? En blijft het een onafhankelijke nieuwssite? Het zouden vragen zijn die we zelf zeker zouden stellen. Geen zorgen. We blijven het nieuws brengen, schetsen achtergronden en vertellen verhalen van roeiers. De lezers kunnen zelf hun menig vormen, mede op basis van NLroei-publicaties.

Maar in het uitzonderlijke Belgische geval dat de hele roeiwereld raakt, namen we zelf stelling via de petitie. We gaan er zeker geen gewoonte van maken, maar als het moet, schuwen we dergelijke middelen niet. En dat is geen dreigement, maar een belofte.

Redactionele groet,

Coen, Guus en Anne