Brons voor Steenman/Van der Meulen bij Chinese strandsprint

Kort

Mitchel Steenman en Janneke van der Meulen kwamen dit weekeinde uit in een bijzondere wedstrijd: de Beach Sprint. Het is een vrij nieuwe divisie binnen het kustroeien. De roeiers maken een sprint over het strand naar hun boot en leggen daarin vervolgens een parcours van in totaal 500 meter af over zee, als laatste volgt opnieuw een sprint over land.
[su_quote]Maak kans op het boek ‘Fluisterend Goud’, doe nog vandaag mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]
De Nederlandse mixboot werd derde achter China en Frankrijk. Het evenement werd vier jaar geleden voor het eerst georganiseerd in Italië en vond nu plaats in China, waar komend weekeinde het kustroeikampioenschap van start gaat.

Bootklassen
De sprints worden verroeid in vier bootklassen, mannen en vrouwen die sololeren, er is een mixeddubbeltwee en een gestuurde gemixte dubbelvier. In de boot leggen roeiers een slalomparcours af rondom twee boeien. Wanneer ze daarmee klaar zijn legt een van de roeiers een eindsprint af over het strand. Om een indruk te krijgen, hier kunnen de race worden teruggekeken.

Brons
Het toernooi is pittig. De twee winnende dubbels legden binnen 45 minuten liefst drie races af, eerst de kwartfinales, daarna de halve en vervolgens de finales. De Nederlanders namen het in de b-finale op tegen Canada. De Canadezen lagen na de eerste strandsprint op voorsprong. Maar bij de laatste boei keerden Steenman en Van der Meulen het tij. Brons was de buit.