Leiden voorop bij Asopos Najaarswedstrijd

Wedstrijden

Het organiserende Asopos de Vliet won dit Bosbaanweekeinde zeker niet alle finales. Maar wel die van het allergrootste veld van de najaarswedstrijd. Namelijk dat van de onervaren vrouwen. Daarin hadden zich liefst 140 ploegen ingeschreven. Asopos – meer precies: ploeg 3 – won de eindstrijd, terwijl stadsgenoot Njord 1 tweede en Njord 3 derde werden. Saillant: Njord 1 won de halve finale wel van Asopos 3.
[su_quote]Maak kans op het boek ‘Fluisterend Goud’, doe nog vandaag mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]
Bij de onervaren mannen was het wel Njord dat won. C-4 nummer 3 van de oudste Leidse club won van 112 andere ingeschreven ploegen. Bij de vrouwenskiff was het Okeanos dat de klok sloeg. In de voorwedstrijden waren de enige boten van andere verenigingen geëlimineerd, zodat er in de finale zes boten van de Bosbaanclub aan de start werden opgelijnd. Caroline Barbier won dit officieuze clubkampioenschap. Haar verenigingsgenoot Dries Beer had in de finale wel tegenstand van andere clubs, maar soleerde eveneens naar de overwinning.

Alle uitslagen staan hier.