WK 2017 met skyboxen: Oranje Suite?

Kort

Eind september gaan in de Verenigde Staten de wereldkampioenschappen van start. De Amerikanen zijn er al flink mee aan de gang. Ze komen met een noviteit: een soort skyboxen langs de roeibaan.

Met ‘dichter kun je niet bij de wedstrijd komen’ worden de ruimtes aan de man gebracht. Een box of suite huren kan vanaf 20.000 dollar, maar dit is inclusief 320 toegangsbewijzen voor de gehele WK-week.

Besparing
Dat is voor 40 mensen acht dagen gratis hangen langs de waterkant. Het lijkt dus voor 40 supporterende oranje-ouders (of een veelvoud daarvan) een prima investering. Met een zelf van huis mee te nemen Senseo-apparaat, voldoende pads en een mutje aardappelen verdeeld over de diverse koffers kan met eenvoudige campingbranders kosten worden bespaard door zelf de WKcatering te verzorgen.

Ongelijkheid
Het is onduidelijk of het gebouw niet te dicht bij de wedstrijdbaan staat. Dergelijke objecten waren in het verleden verboden omdat ze ongelijke windomstandigheden in de hand zouden werken. Een stuk uit de Herald Tribune dat erover gaat staat hier.