Nederlanders favoriet bij WK kustroeien

Kort

De finaledag van de WK Kustroeien is momenteel in volle gang. De kampioenschappen worden gehouden in de haven van Hong Kong en Nederland verschijnt er met zeven ploegen en in totaal 22 atleten aan de start, waarbij Mitchel Steenman en Janneke van der Meulen beiden zowel solo als samen in de mixeddubbeltwee ten strijde trekken. Zowel in de skiff als aan boord van de twee doen ze mee om het eremetaal.
[su_quote]Maak kans op het boek ‘Fluisterend Goud’, doe nog vandaag mee aan de crowdfunding van NLroei, dat kan hier. Alvast bedankt![/su_quote]
Behalve twee skiffs en een mixeddubbeltwee liggen er vier gestuurde dubbelvieren op het Chinese water, een met mannen aan boord (met Martijn Rom Colthoff op de slagplaats) en drie met vrouwen aan de riemen. Twee vrouwenvieren komen uit in de finale, Laurien Vermulst en Ingeborg van Scharen zitten op slagpositie. De Nederlandse mannenvier bemachtigde ook een finaleplek. De vrouwenvier met Ellen Arends op slag werd gisteren tweede in de troostfinale.

Favorietenrol
“In Hong Kong is ontzettend veel deining en stroming. We moeten zien hoe het gaat”, zei Steenman voor aanvang van het toernooi. “Maar gezien de winst van vorig jaar behoren we wel tot de favorieten.” De favorietenrol past het tweetal vooralsnog goed: Steenman en Van der Meulen wonnen hun eerste race in de dubbel en hebben daarmee goede papieren voor vandaag. In de skiff werd Steenman tweede, Van der Meulen won.

(promotie)
Ook kustroeien?
Neem een Liteboat!

Lite Boat NLroei