Ook Deutschland Achter verjongt

Algemeen Kort Voorpagina

Nadat een aantal olympische toproeiers uit Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië hebben aangegeven te stoppen met roeien op het hoogste niveau, is ook de prioriteitsboot van onze oosterburen aan het verjongen.

Het lijkt er in elk geval sterk op dat de zogeheten Deutschland Achter, die in Rio de Janeiro nog het zilver pakte voor de Holland Acht, dit jaar een aantal nieuwe talenten zal verwelkomen. Volgens de Duitse bondscoach Uwe Bender staan Laurits Follert (20) en Cristopher Reinhardt (19) op het punt geselecteerd te worden voor de Duitse mannen acht. Beide jongemannen behaalden brons bij vorige WK onder de 23 jaar in Rotterdam achter de Nederlandse acht.

Selectieraces
Het tweetal maakte dit najaar bij de selectieraces over zes kilometer in Dortmund indruk door te winnen, al moet gezegd worden dat de olympische ploeg uit Rio de Janeiro daar nog ontbrak. “Het ziet er naar uit dat deze twee jongens niet alleen de beste onder 23-roeiers zijn, maar zich ook uitstekend kunnen meten met de A-equipe”, aldus Bender, die met de Duitse equipe onlangs een trainingskamp hield op het Portugese meer van Azul.

Schröder
Voormalig slagman van de Deutschland Achter, Hannes Ocik, vormt momenteel een twee-zonder met Finn Schröder, die terugkeert uit de Verenigde Staten waar hij vier jaar lang voor de University of Washington roeide. Ongeveer de helft van de bemanning uit de acht van Rio de Janeiro lijkt dit jaar terug te keren op het hoogste niveau, net als twee roeiers uit de vier-zonder, die daar twaalfde werden.

Rel
Opvallend detail is dat ook Anton Braun terugkeert in de selectie. De 27-jarige routinier werd ondanks het winnen van de laatste olympische selectiewedstrijd in de twee-zonder gepasseerd voor Rio de Janeiro en werd vervolgens dankzij een open brief van zijn vriendin op Facebook onderdeel van een flinke rel, waarin hoofdcoach Ralf Holtmeyer beticht werd van het volgen van persoonlijke voorkeuren. Hij vormt momenteel een koppel met de nog niet geheel fitte drievoudig olympiër Felix Drahotta.

©NLroei, 13-4-2017