Winnend concept: Orca en Triton naar Vianen

Kort

Er zijn nog slechts een paar Utrechtse halen in Vianen gemaakt, maar Triton en Orca vallen nu al in de prijzen door daar te gaan roeien. Deze samenwerkende clubs wonnen zaterdag met hun plan voor een dependance in Vianen 3500 euro in het kader van de Aegonbestuursbokaal.

Orca-voorzitter Bram Kleinhout is blij met het gezamenlijke project dat winnend blijkt. ”We hadden eerst het vermoeden dat je louter als zelfstandige vereniging een voorstel kon indienen, maar we hebben dat in gezamenlijkheid met Triton gedaan. Omdat het een goed plan is waarin we elkaar heel goed kunnen vinden. En dat was volgens de jury ook een belangrijk argument om het te honoreren. Samenwerking vindt men belangrijk.”

Dependance
Zijn collega Puck Kole van Triton is niet minder verheugd. “Het geld kunnen we goed gebruiken. Samen met Orca gaan we een kleine loods in Vianen bouwen als we daar de vergunning voor binnen hebben. Dan kan een belangrijk deel van onze wedstrijdroeiers in Vianen trainen, want de trainingsomstandigheden in de stad Utrecht worden steeds slechter. Vianen kan een oplossing bieden voor onze huidige generatie aanstormend talent.”

Roeibaan
Het is de bedoeling van de Utrechtse studentenroeiverenigingen een tijdelijke dependance in Vianen te openen. Men wacht in Utrecht al decennia op een extra roeibaan in de nabijheid van het Merwedekanaal, maar een nieuwe accommodatie binnen de stadsgrenzen laat nog jaren op zich wachten.