Wijzigingen in mannenvier en vrouwenacht

Kort

De resultaten van de afgelopen wereldbekerwedstrijden in Rotterdam hebben tot enkele wijzigingen in de bondsboten geleid. De vierzonder bij de mannen en de vrouwenacht gingen op de schop.

Na de tegenvallende resultaten in Henley en Rotterdam zijn in de acht Kirsten Wielaard en Hermijntje Drenth vervangen door Mieke Wilms en Elsbeth Beeres. Ook zal nog worden bekeken of enkele roeisters die nu gaan deelnemen aan de wereldkampioenschappen onder 23 jaar een versterking zouden kunnen zijn. Laila Youssifou – die voorheen met Beeres de tweezonder vormde – wordt waarschijnlijk reserve van de scullsters. In die groep maakt Nicole Beukers momenteel haar terugkeer na lang blessureleed.

Fetter
De keuze voor de stuurvrouw is gevallen op Dieuwke Fetter. Zij krijgt de voorkeur boven Ae-Ri Noort. Beide vrouwen stuurden afgelopen maanden afwisselend de acht.

Mannenvier
De mannenselectie vertrok na de wereldbekerwedstrijden in Rotterdam meteen naar Obertraun voor een hoogtestage. Bij die laatste race verloor de beoogde vier met Michiel Mantel, Boudewijn Röell, Vincent van der Want en Jacob van de Kerkhof van een andere boot. Nu valt de keuze op een mix van deze ploegen. Holland Acht-afvallers Röell en Van der Want mogen het nu proberen met Jan van der Bij en Nelson Ritsema.