[advertorial] Waterline haalt top Coastal-Rowingboten van Swift naar Nederland

Advertorial

Coastal Rowing is trending. Daarop speelt botenbouwer Swift Racing in. Na jaren van ontwikkelen en testvaren zijn er inmiddels een zeewaardige skiff en een dito vier leverbaar. Peter Klomp van Waterline importeert ze. Hij is er enthousiast over.

“Swift bouwde eerst een paar proefmodellen en die zijn beoordeeld door de Fransman Gaetan Delhon. Hij is een zeer ervaren roeier in glad materiaal, maar ook juist in boten waarmee je de zee op kan. Hij gaf feedback op de eerste modellen, die verwerkte Swift in nieuwe versies en dat ging een tijdje zo door”, zegt Klomp.

Kampioen
Hij is blij met het resultaat. “Het zijn boten waarin goed is te roeien, ze zijn relatief licht, maar wel sterk genoeg om hoge golven te trotseren. En ze gaan hard. Op het goed bezette kampioenschap van Frankrijk is er in gewonnen: drie maal goud, plus zilver en brons. Net zoals alle Swiftboten zijn ze betaalbaar en is de prijs/kwaliteitsverhouding optimaal.”

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen een afspraak maken voor een proefvaart via info@waterline.nl of (+ 31) 06 14 16 70 14