Obreno stopt, Janssen in atletencommissie en vandalisme bij Willem-Alexanderbaan

Kort

Het lijkt erop dat de Belg Hannes Obreno (weer) is gestopt, dat meldt hij op zijn Facebookpagina. De olympisch skifffinalist van Rio kampte vorig jaar al met gezondheidsproblemen en liet het seizoen aan zich voorbij gaan. Dit seizoen kwam hij terug met een overwinning in Piediluco, maar raakte toch weer in de lappenmand. Na een negatief advies van zijn artsen, besloot hij gisteren een streep onder zijn topsportcarrière te zetten.

Inge Janssen is gekozen als een van de vier nieuwe leden van de NOC*NSFatletencommissie. De regerend wereldkampioene uit de dubbelvier geniet dit jaar een zogeheten sabbatical, maar stelde zich toch verkiesbaar voor dit overlegorgaan. Janssen liet optekenen dat zij zich graag hard gaat maken “om de wensen en drijfveren van de individuele sporter centraal te stellen, zowel in de sport als het leven daarna(ast).”

De Willem-Alexanderbaan is afgelopen weekeinde getroffen door vandalisme. Daders hebben voor 15.000 euro schade aangericht aan de start facilteiten. Dit meldt GouweIJsselnieuws.nl. Van de starttoren is een raam ingeslagen., de vandalen zouden zich onder andere hebben uitgeleefd op de elektronische startapparatuur.