WK18 Achten naar herkansing

Kort

[update tweezonderraces uitgesteld vanwege ‘oneerlijke weersomstandigheden‘] “We waren niet heel goed weg, daarna was het een goede race van ons. Het niveau van het veld is heel hoog en breed. De herkansing is geen gelopen race.” Dat was de eerste reactie van coach René Mijnders van de Holland Acht. De mannen werden met minimaal verschil (0,3 seconde) derde achter winnaar Duitsland en Italië.  In de andere voorwedstrijd van de mannenachten wonnen de Verenigde Staten zeer nipt (0,05 seconde voorsprong) van Australië.

Steun de onafhankelijke roei-journalistiek, doneer hier aan NLroei. Bedankt!

De vrouwenacht werd in een door de Verenigde Staten gedomineerde voorwedstrijd tweede, dat was niet voldoende voor een rechtstreekse plaatsing in de A-finale. De Nederlandse vrouwen passeerden wel de sneller gestarte Chinese boot. In de andere voorwedstrijd was de Australische acht het sterkst. Vrijdagochtend is de herkansing.

De kwartfinale van Sander de Graaf en Vincent Klaassens is naar morgen verplaatst vanwege de weersomstandigheden. Paraskiffeuse Annika van der Meer werd vanochtend tweede in een testrace.

De uitslagen, lotingen etc staan hier, de livevideostream staat daar. NLroei.nl is nu ook op Instagram.